LASKE LAINAN KUUKAUSIERÄ!
Lainasumma 25 000 eur
 
Laina-aika 7 Vuotta
 
2330 eur/kk
Arvioitu kuukausierä
2330 eur/kk
Rinnakkaishakijan kanssa
2301 eur/kk

Tässä esimerkki lainakustannuksista: Luoton ollessa esimerkiksi 10 000 € ja takaisinmaksuajan 6 vuotta, on kuukausierä 185 €. Aloitus- ja kuukausikulut 0 €, Kokonaiskulut 13 567 €, nimelliskorko 9,50 %, todellinen vuosikorko 11,21 %, tilinhoitomaksut 0 €.

Turvallinen & maksuton

Liber Finance tietosuojaseloste

Tämä on henkilötietolain 10 §:n ja 24 §:n mukainen tietosuojaseloste.

Tässä tietosuojaselosteessa kerrotaan miten Liber Finance Oy (”Liber Finance” tai ”me”) käsittelee ja kerää tietoa Liber Finance -lainanvälityspalvelun käyttäjistä sekä internetsivun www.compareking.fi (palvelu ja internetsivut molemmat jäljempänä ”palvelu”) kävijöistä (molemmat ”käyttäjä” tai ”sinä”).

Käyttämällä palvelua lainan hakemiseen hyväksyt Liber Financen pyytävän sinun puolestasi kuluttajalainatarjouksia pankeilta tai muilta luotonmyöntäjiltä (”luotonantaja”).

Huomioithan, että tämä tietosuojaseloste koskee vain Liber Finance -palvelua. Suosittelemme tutustumaan luotonantajien tietosuojaselosteisiin ja sopimusehtoihin tarkasti tehdessäsi laina- tai muita sopimuksia luotonantajien kanssa.

Käsiteltävät tiedot ja niiden lähteet

Jättäessäsi lainahakemuksen annat meille ja luotonantajille oikeuden käsitellä lainahakemuksella antamaasi tietoa sekä pyytää lisätietoja kolmansien osapuolien rekistereistä hakemuksesi arvioimiseksi ja sen sisältämän tiedon todentamiseksi.

Me tai luotonantajat voimme kerätä henkilötietoja seuraavista luotettavista lähteistä:

- Käyttäjiltä itseltään
- Suomen Asiakastieto Oy:n luottotietorekistereistä
- Luottotietorekistereistä
- Väestörekisterikeskuksesta ja viranomaisten rekistereistä
- Luotonantajilta

Me keräämme sinulta muun muassa seuraavia tietoja:

- Nimi
- Sosiaaliturvatunnus (tunnistamista varten)
- Osoite
- Puhelinnumero
- Sähköpostiosoite
- Tiedot työsuhteesta
- Pankkitilitiedot
- Aikaisemmat lainat ja luotot
- Tiedot pankki- ja luottokorteista
- Lainahistoria
- Haetun lainan tyyppi
- Tunnistamistiedot, jotka rahanpesun ja terrorismin ehkäisemiseen tähtäävä lainsäädäntö velvoittaa keräämään
- Tieto suoramarkkinoinnin sallimisesta tai kieltämisestä

Voimme kerätä teknistä tietoa sivustomme käyttäjien selaimista heidän käyttäessään palveluamme. Tekninen tieto voi sisältää selaimen nimen, tietokoneen tyypin, sivukäyntien ajan, pituuden ja päivämäärän, IP-osoitteen, käyttöjärjestelmän ja internet palveluntarjoajan ja muuta vastaavaa teknistä tietoa. Emme normaalisti yhdistä tällaista teknistä tietoa henkilötietojesi kanssa, mutta ajoittain voit olla tunnistettavissa pelkästään teknisestä tiedosta. Silloin myös teknistä tietoa pidetään voimassaolevan lainsäädännön mukaisesti henkilötietona.

Henkilötietojen käsittelemisen tarkoitus

Henkilötietojasi käsitellään palvelun tarjoamiseksi ja luotonantajien hakemuksesi käsittelyyn vaatimien tietojen toimittamiseksi.

Lisäksi voimme käyttää käyttäjiemme henkilötietoja seuraaviin tarkoituksiin:

- Asiakaspalveluun
- Asiakkaan tunnistamiseksi
- Uutiskirjeiden lähettämiseen
- Palvelumme käyttökokemuksen personalisoimiseen
- Käyttäjätilastojen ja -analytiikan käsittelemiseen
- Markkinointiin
- Voimassaolevan lainsäädännön meitä kohtaan asettamien velvollisuuksien täyttämiseen

Lisäksi voimme käyttää käyttäjien henkilötietoja uutiskirjeiden lähettämiseen käyttäjille. Sisällytämme jokaiseen lähettämäämme uutiskirjeeseen ohjeet postituslistalta poistumiseen, mikäli haluat kieltäytyä tällaisten uutiskirjeiden vastaanottamisesta.

Säilytämme henkilötietoja vain sen ajan, kun se on tarpeen tässä tietosuojaselosteessa määriteltyihin tarkoituksiin. Poistamme henkilötiedot mahdollisimman pian sen jälkeen, kun ne eivät enää ole tarpeellisia. Huomioi, että saatamme joutua säilyttämään henkilötietojasi myös sen jälkeen, kun sinun ja meidän välisen sopimussuhteen irtisanomisen jälkeen, johtuen mm. ”tunne asiakkaasi” –lainsäädännöstä sekä rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämiseen tähtäävästä lainsäädännöstä.

Evästeet

Palvelumme voi käyttäjäkokemusta parantaakseen käyttää evästeitä ja muita alalle tavanomaisia teknologioita, kuten pikselitägejä, jäljitteitä ja flash-evästeitä.

Eväste on pieni tekstitiedosto, joka säilötään käyttäjän tietokoneelle tiedon tallentamista varten. Eväste sisältää tietoa käyttäjästä. Pikselitägit ja jäljitteet ovat pieniä kuvia, jotka ovat sijoitettuna palveluun ja joiden avulla voimme määrittää, oletko suorittanut palvelussa jonkin tietyn toimenpiteen.

Palvelu voi sisältää myös mainoksia kolmansilta osapuolilta, jotka toimittavat evästeitä tai muita seurantateknologioita käyttämääsi laitteeseen ja joiden avulla kolmannet osapuolet voivat seurata toimiasi mainostamistarkoituksessa. Kolmansien osapuolien palveluilla on omat tietosuojaselosteensa. Network Advertising Initiative tarjoaa palvelua, joilla voit kieltäytyä joistain profiloivista mainostamistoimenpiteistä. Euroopan Unionissa sijaitsevat käyttäjät voivat tutustua oikeuksiinsa liittyen sähköiseen mainostamiseen osoitteessa www.youronlinechoices.eu.

Voit kieltää selaintasi vastaanottamasta evästeitä tai asettaa selaimesi varoittamaan, kun evästeitä yritetään asentaa. Huomioithan, että näin tehdessäsi jotkin palvelun toiminnallisuudet eivät välttämättä toimi oikein. Saadaksesi lisätietoja evästeistä ja niiden poistamisesta, käy osoitteessa www.allaboutcookies.org. Huomioithan, että voit estää jaettavien objektien asettamisen koneellesi seuraamalla Adoben antamia ohjeita osoitteessa http://helpx.adobe.com/flash-player/kb/disable-local-shared-objects-flash.htmlM

Palvelu käyttää Google Analyticsia, joka on Google Inc:n tarjoama analysointityökalu. Työkalulla voidaan luoda raportteja käyttäjien toiminnasta palvelun laadun parantamiseksi. Saadaksesi lisätietoa Google Analyticsista, käy osoitteessa http://www.google.com/analytics Voit kieltäytyä Google Analyticsin suorittamasta tietojen keräämisestä lataamalla selaimeesi lisäosan osoitteesta https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Henkilötietojen luovuttaminen ja siirtäminen

Voimme jakaa käyttäjiä koskevaa tietoa luotonantajille ja luottotietoja tarjoaville palveluntarjoajille vain tämän tietosuojaselosteen asettamissa rajoissa. Huomioithan, että hyväksyessäsi lainatarjouksen luotonantajalta tai muuten toimittaessasi tietoja luotonantajalle, pätee sinun ja luotonantajan välisessä oikeussuhteessa myös luotonantajan tietosuojaseloste.

Voimme käyttää kolmansia osapuolia toteuttamaan palveluun liittyviä toimenpiteitä tai tarjotaksemme palvelun osittain tai kokonaisuudessaan. Tällaisia kolmansia osapuolia ovat esimerkiksi teknisiä palveluita toimittavat toimijat. Voimme jakaa tietojasi näille kolmansille osapuolille vain siinä laajuudessa, kun se on tarpeen tämän tietosuojaselosteen mukaisiin tarkoituksiin.

Voimme jakaa henkilötietojasi viranomaisille, mikäli voimassa oleva lainsäädäntö asettaa meille velvollisuuden siihen.

Voimme siirtää tai luovuttaa tietojasi konserniyhtiöillemme, tytäryhtiöillemme ja yhteistyökumppaneillemme sekä fuusio-, insolvenssi-, yrityskauppa- tai muussa uudelleenjärjestelytilanteessa tällaisen järjestelyn toisille osapuolille.

Voimme käsitellä ja siirtää henkilötietojasi mihin tahansa maahan ja missä tahansa maassa jossa toimimme tai joissa meillä on työntekijöitä tai palveluntarjoajia. Voimme siirtää henkilötietojasi myös Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle. Tällaiset tiedon käsittelyt ja siirrot suoritetaan kulloinkin voimassaolevan lainsäädännön mukaisesti. Tilanteissa, joissa yksityisyyden suoja ei ole Euroopan komission määrittelemällä tavalla riittävä, takaamme sopimuskäytäntöjemme tai muiden toimenpiteiden avulla riittävän tietosuojan tason henkilötiedoillesi. Tällaisia toimenpiteitä voivat olla esimerkiksi Euroopan komission antamat mallilausekkeet henkilötietojen siirtämisestä kolmansiin maihin. Mikäli haluat lisätietoja henkilötietojesi kansainvälisistä siirroista, voit ottaa meihin yhteyttä alempana olevilla yhteystiedoilla.

Tietoturva

Käytämme alan standardien mukaisia teknisiä järjestelmiä ja lukuisia päällekkäisiä turvajärjestelmiä estääksemme pääsyn henkilötietoihisi, sekä suojataksemme henkilötietojasi hukkumista, väärinkäyttöä ja luvatonta muuttamista vastaan. Palveluun toimittamasi henkilötiedot ovat SSL-suojattuja. Vain valikoiduilla Liber Financen työntekijöillä on pääsy henkilötietoihisi. Kaikki alihankkijamme ja luotonantajat ovat velvoitettuja käyttämään alan standardin mukaisia turvajärjestelmiä käsitellessään henkilötietoja puolestamme. Muita tietoturvatoimenpiteitämme ovat mm. palomuurien ja käytönrajoitusjärjestelmien käyttö ja turvalliset toimitilat.

Sinun oikeutesi

Sinulla on oikeus kirjallisella pyynnöllä saada tieto säilyttämistämme henkilötiedoistasi. Voit lähettää pyynnön alempana määriteltyyn osoitteeseen. Toimitamme tiedon normaalissa sekä koneluettavassa muodossa silloin kun sitä on erikseen pyydetty ja sen ollessa teknisesti mahdollista. Mikäli edellisestä tietopyynnöstäsi on kulunut alle 12 kuukautta, voimme vaatia pyynnön mukaisten toimenpiteiden toteuttamisesta maksun.

Sinulla on myös oikeus väärän, epätarkan, epätäydellisen, vanhentuneen tai tarpeettoman tiedon korjaamiseen, täydentämiseen tai poistamiseen. Voit pyytää näitä toimenpiteitä ottamalla meihin yhteyttä alla olevaan osoitteeseen. Voit myös pyytää rajoituksia henkilötietojesi käsittelyyn, mikäli koet sinusta keräämämme henkilötiedot epätarkoiksi, et enää tahdo henkilötietojasi kerättävän, henkilötietosi eivät enää ole tarpeellisia tai sellaisessa tilanteessa, jossa henkilötietojesi kerääminen on todettu laittomaksi tai olet pyytänyt ratkaisua sille, onko henkilötietojen keräämiselle lainmukaiset perusteet.

Sinulla on oikeus kieltäytyä sähköisestä suoramarkkinoinnista seuraamalla ohjeita, jotka sijaitsevat kaikissa lähettämissämme sähköisissä markkinointiviesteissä. Voit myös kieltää meitä käyttämästä henkilötietojasi markkinointitoimenpiteisiin tulevaisuudessa, markkinatutkimukseen tai profilointiin ottamalla yhteyttä alla olevaan osoitteeseen. Mikäli henkilötietojen käsittely perustuu antamaasi suostumukseen, voit perua suostumuksesi milloin vain.

Huomioithan, että kieltäessäsi meitä käsittelemästä henkilötietojasi, emme välttämättä pysty enää tarjoamaan palvelua sinulle.

Mikäli pidät henkilötietojesi käsittelyä voimassaolevan lainsäädännön vastaisena, voit tehdä valituksen paikalliselle tietosuojaa valvovalle viranomaiselle.

Lasten yksityisyys

Palvelu ei ole tarkoitettu alle 18-vuotiaille. Emme pyri keräämään henkilötietoja alle 18-vuotiailta lapsilta.

Yhteystiedot

Liber Finance Oy
2782804-3
Luna House, B, Mannerheimintie 12, 00100 Helsinki, Suomi
www.compareking.fi
asiakaspalvelu@compareking.fi 
Se flere tilbud under

Yleiset ehdot

Liber Finance palvelusopimus

Tämä palvelusopimus (“Sopimus”) koskee Liber Finance Oy:n (“Liber Finance” tai “me”) tarjoaman lainanvälityspalvelun ja verkkosivujen www.compareking.fi (verkkosivut ja palvelu yhdessä “palvelu”) käyttöä.

Käyttämällä palvelua hyväksyt (“käyttäjä” tai “sinä”) tämän Sopimuksen. Tämä Sopimus sekä tässä annetut tiedot ovat saatavilla englanniksi (linkki) ja suomeksi.

Palvelu

Käyttämällä palvelua lainan hakemiseksi, valtuutat Liber Financen pyytämään yhden lainatarjouksen tai useita lainatarjouksia puolestasi kanssamme yhteistyötä tekeviltä pankeilta ja muilta luotonantajilta (“Lainanantaja”). Kaikki Lainanantajat ovat Aluehallintovirastojen tai Finanssivalvonnan hyväksymiä ja sekä valvonnan alaisia. Lisätietoja www.avi.fi ja www.finanssivalvonta.fi.

Hyväksyessäsi Sopimuksen, vahvistat olevasi vähintään 18-vuotias.

Liber Finance on riippumaton kulutusluottojen välittäjä eikä ole valtuutettu edustamaan tai solmimaan sopimuksia Lainanantajien puolesta. Huomaathan, että Liber Finance toimii ainoastaan välittäjänä sinun ja Lainanantajan välillä, eikä myönnä lainoja tai tee päätöksiä lainan myöntämiseen liittyen. Liber Finance ei veloita sinulta maksua Palvelunsa käyttämisestä, ts. palvelun käyttö on käyttäjälle ilmaista.

Lainojen määräykset ja ehdot (mukaan lukien lainan määrä, korko, kulut ja lyhennykset) ovat yksinomaan Lainanantajan määrittämiä. Hyväksyt Lainanantajan määrittämät lainaehdot Lainanantajan tarjousta hyväksyessäsi Lainanantajan käytäntöjen mukaisesti. Liber Finance ei ole Lainanantajan lainasopimusten osapuoli eikä voi määrittää kyseisten lainasopimusten sisältöä.

Huomaa, että tämä Sopimus säätelee ainoastaan palvelun käyttöä, eikä koske Lainanantajan käyttäjälle myöntämän lainan ehtoja.

Lainahakemukset

Sinun tulee varmistaa, että ilmoitat lainahakemuksessasi oikeat ja riittävät tiedot Liber Financelle. Sinun vastuullasi on tiedottaa meitä kaikista muutoksista tiedoissasi mahdollisimman nopeasti.

Käyttäjä ymmärtää, että hänen henkilötietojaan, kuten tietoja taloudellisesta tilanteesta, aikaisemmista lainoista sekä luotoista tullaan pyytämään lain sallimissa rajoissa saatavilla olevista kolmansien osapuolten rekistereistä, jotta lainahakemusta voidaan arvioida sekä käyttäjän antamat tiedot todentaa.

Liber Finance vastaanottaa ja vahvistaa lainahakemuksesi ja ohjaa kyseessä olevan hakemuksen yhdelle tai usealle Lainanantajalle, jonka jälkeen Lainanantaja voi tehdä sinulle lainatarjouksen. Hyväksyt ja ymmärrät, että Lainanantaja käsittelee meille hakemuksessasi antamiasi tietoja arvioidakseen lainahakemusta.

Käyttämällä Palvelua, annat meille luvan vastaanottaa Lainanantajalta sinua koskevat lainatarjoukset ja päätökset koskien lainahakemustasi sekä tiedot koskien kaikkia sinun ja Lainanantajan välillä sovittuja lainasopimuksia.

Huomaathan, että sekä Liber Finance, että Lainanantaja voivat oman harkintansa mukaan päättää hylätä hakemuksesi. Lainanantaja voi myös tehdä jättämästäsi lainahakemuksesta eroavan lainatarjouksen. Liber Finance tai Lainanantaja eivät takaa, että sinulle tullaan myöntämään lainaa tai muuta rahoitusta. Sinulla on oikeus hyväksyä tai hylätä Lainanantajan esittämän lainatarjouksen.

Voidaksesi arvioida realistisen kuukausittaisen lainan takaisinmaksuerän, vertaa lainaa hakiessasi nykytilanteesi mukaista tulotasoa elinkustannuksiisi. Voit käyttää kuluttaja-asiamiehen julkaisemia ohjeita osoitteessa www.kkv.fi arvioidaksesi elinkustannuksesi.

Palvelun tarjoaminen

Käyttäjä hyväksyy, että palvelun saatavuudessa voi ilmetä keskeytyksiä esimerkiksi datayhteyden tai verkkohäiriöiden yhteydessä tai mikäli kolmannen osapuolen palveluissa ilmenee häiriötä.

Palvelua ei saa käyttää lainvastaisiin tarkoituksiin.

Liber Financella on oikeus evätä käyttäjältä pääsy palveluun ilman etukäteisilmoitusta, mikäli Liber Finance epäilee, että käyttäjä rikkoo tämän Sopimuksen ehtoja.

Immateriaalioikeudet

Immateriaalioikeudet palveluun sekä kaikkiin palveluun liittyviin materiaaleihin sekä niiden kopioihin kuuluvat yksinomaisesti Liber Financelle ja/tai sen lisenssinantajille/alihankkijoille. Immateriaalioikeuksilla tarkoitetaan tekijänoikeutta ja sen lähioikeuksia (mukaan lukien luettelon ja tietokannan valmistajan sekä valokuvaajan oikeudet), patentteja, hyödyllisyysmalleja, mallioikeutta, tavaramerkkejä, tuotenimiä, liikesalaisuuksia, tietotaitoa ja kaikkia muita rekisteröityjä ja rekisteröimättömiä immateriaalioikeuksia.

Tällä sopimuksella ei luovuteta tai lisensoida sinulle Liber Financen immateriaalioikeuksia, ellei toisin ole nimenomaisesti sovittu tässä Sopimuksessa.

Vastuunrajoitus

Palvelu tarjotaan sinulle ilmaiseksi. Liber Finance voi oman harkintansa mukaisesti milloin tahansa lakkauttaa tai keskeyttää palvelun tai sen osan tarjoamisen sekä muokata ja päivittää palvelua tai lopettaa sen tarjoaminen. Emme ole vastuussa näiden toimien aiheuttamista mahdollisista vahingoista.

Liber Finance toimii välittäjänä sinun ja Lainantarjoajan välillä. Emme vastaa mistään sinulle aiheutuneista välittömistä tai välillisistä vahingoista, jotka perustuvat Lainanantajan toimintaan tai laiminlyönteihin.

Irtisanominen

Käyttäjä voi irtisanoa Sopimuksen milloin tahansa lähettämällä ilmoituksen Liber Financen asiakaspalveluun (yhteystiedot alla).

Selvyyden vuoksi, tämä kohta koskee ainoastaan Sopimuksen irtisanomista Liber Financen ja sinun välilläsi. Sopimukset sinun ja Lainanantajan välillä on irtisanottavissa näiden sopimusten ehtojen mukaisesti.

Lainasopimuksen päättäminen

Tarkista Lainantajan määräyksistä ja ehdoista tiedot oikeudestasi peruuttaa tai päättää lainasopimuksesi Lainantajan kanssa.

Huomaathan, että Lainanantajan on lain nojalla tarjottava sinulle tietoja oikeudestasi peruuttaa ja päättää lainasopimus sekä peruuttamisesta ja päättämisestä aiheutuvista kuluista.

Sekalaista

Sopimuksen muuttaminen

Liber Finance voi muuttaa tätä Sopimusta ilmoittamalla muutoksista käyttäjille vähintään 30 päivää aikaisemmin Liber Financen verkkosivuilla tai sähköpostitse sellaisille käyttäjille, jotka ovat ilmoittaneet meille sähköpostiosoitteensa. Jatkaessasi palvelun käyttöä ilmoituksen lähettämisen jälkeen hyväksyt muuttuneet ehdot sinua sitoviksi.

Sopimuksen siirtäminen

Liber Financella on oikeus siirtää kaikki tai osa sen tässä Sopimuksessa määritellyistä oikeuksistaan ja velvollisuuksistaan konserniyhtiölleen tai seuraajalleen tai tätä Sopimusta koskevan liiketoiminnan siirron/kaupan siirronsaajalle/ostajalle ilman käyttäjän hyväksyntää.

Käyttäjällä ei ole oikeutta siirtää tätä Sopimusta kolmannelle kokonaisuudessaan tai osittain ilman Liber Financen etukäteen antamaa hyväksyntää.

Force Majeure

Kumpikaan osapuoli ei ole vastuussa Sopimuksen ehtojen rikkomisesta, jos velvollisuuksien suorittaminen on mahdotonta tai kohtuuttoman vaikeaa ennakoimattomasta ja osapuolten vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevasta tilanteesta johtuen. Tällaisia tilanteita ovat esimerkiksi, sotatila, kansannousu, mellakka tai muu kansalaistottelemattomuus, karanteenirajoitus, työriita, paitsi työriita osapuolten organisaation sisällä, epäonnistunut tai viivästynyt rahti, onnettomuudet, tulva, maanjäristys, tulipalo, myrsky sekä hallitusten tai niiden laitosten toimet.

Sovellettava laki ja erimielisyydet

Sopimukseen sovelletaan Suomen lakia. Tarjoamme palvelua ainoastaan suomalaisille kuluttajille. Tästä Sopimuksesta aiheutuvat riidat ratkaistaan Helsingin käräjäoikeudessa tai käyttäjän kotipaikan käräjäoikeudessa.

Suomalaisena kuluttajana sinulla on oikeus saattaa riita Kuluttajariitalautakunnan käsiteltäväksi (ohjeet osoitteissa kuluttajariita.fi ja kuluttajaneuvonta.fi) tai hyödyntää Euroopan komission tarjoamaa verkkovälitteistä riidanratkaisua osoitteessa ec.europa.eu/odr.

Yhteystiedot

Liber Finance Oy
Luna House, B, Mannerheimintie 12, 00100 Helsinki, Suomi
www.compareking.fi
asiakaspalvelu@compareking.fi
Toimiala: Kuluttajaluotonvälitys
Y-tunnus: 2782804-3

Tarjoamme asiakaspalvelua suomeksi ja englanniksi.

Suostumus

Suomen Asiakastieto Oy:n ylläpitämä luottojen kyselyjärjestelmä

Suostumuksellasi luotonantajat käsittelevät tietoja aikaisemmista luotoistasi Suomen Asiakastieto Oy:n ylläpitämän kuluttajaluottojen kyselyjärjestelmän kautta.

Kuluttajaluottojen kyselyjärjestelmän kautta luotonantajat välittävät toisilleen tietoa heiltä haetuista lainoista ja niiden hoidosta (positiiviset luottotiedot). Tietojen käyttöön kysytään aina erikseen kuluttajan suostumus. Kuluttajaluottojen kyselyjärjestelmästä saatavia tietoja käsittelevät ainoastaan luotonantajat. Suomen Asiakastieto Oy toimii tietojen välittäjänä.

Lisätietoja kuluttajaluottojen kyselyjärjestelmästä ja järjestelmään osallistuvista luotonantajista: http://www.asiakastieto.fi/pdf/positiiviset-luottotiedot-tietoa.pdf

Tietoja kerätään vain luottohakemuksen käsittelyä varten ja luottohakemuksen yhteydessä kerättyjä tietoja ei luovuta ulkopuolisille ilman lain mukaista velvoitetta. Viranomaisilla voi olla pääsy näihin tietoihin omassa toiminnassaan.

Mikäli luotto myönnetään, tiedot säilytetään viiden vuoden ajan siitä, kun luotto on kokonaisuudessaan erääntynyt maksettavaksi, ellei laissa säädetä velvollisuutta säilyttää niitä tätä pidempään. Mikäli luottoa ei myönnetä, tiedot poistetaan kahden vuoden kuluttua luottohakemuksen tekemisestä.

Luotonhakijalla on oikeus tarkastaa mille tahoille ja mitä tietoja kuluttajaluottojen kyselyjärjestelmän kautta on luovutettu. Tarkistusoikeuden toteuttaa Suomen Asiakastieto Oy.