Parhaat vinkit taloutesi parantamiseen

Uusi vuosi on pian jo ovella, joten miksi et ottaisi tavoitteeksesi oman taloutesi parantamisen? Kun aloitat suunnittelun nyt, ehdit laatia itsellesi tarkan suunnitelman jossa on helpompi pysyä - ja saavuttaa tavoitteesi.
 

1. Seuraa kulujasi


Osaatko kertoa, kuinka paljon käytät rahaa kuukaudessa ja mihin? 
Oman rahankäytön kartoittaminen auttaa säästötavoitteen laatimisessa. Voit seurata kulujasi tilitapahtumista, säästämällä kuitit, kirjaamalla ne ylös tai käyttämällä tarjolla olevia älypuhelin- ja tabletsovelluksia. Suurin osa näistä sovelluksista on helppokäyttöisiä ja ilmaisia!
Seuraamalla kulujasi kuukauden ajan, tunnistat paremmin oman rahankäyttösi sudenkuopat ja pystyt asettamaan realistisen säästötavoitteen itsellesi.
 

2. Aseta automaattinen rahasiirto säästötilillesi


Kun olet selvittänyt kuukausittaisen kulutuksesi ja asettanut järkevän säästötavoitteen, voit asettaa itsellesi summan, joka siirtyy automaattisesti säästötilillesi kuukausittain. Sinun ei tarvitse miettiä rahan säästämistä, kun teet sen omasta puolestasi etukäteen. 
Joissakin pankeissa myös voi määrittää pienen summan siirtymisen säästötilille jokaisen korttimaksun yhteydessä. Näin pienet säästöt syntyvät lähes huomaamatta ja taloutta rasittamatta. Pienistä puroista syntyy suuri joki!
 

3. Selkeät tavoitteet ja päättäväisyys ovat avain onnistumiseen


Tavoitteen kirjoittaminen ylös parantaa mahdollisuuksiasi onnistumiseen. Kun tavoite on selkeästi esillä, ymmärrät paremmin sen merkityksen itsellesi ja pidät siitä paremmin kiinni.

Voit asettaa itsellesi esimerkiksi pitkän tähtäimen aikatavoitteen. Jos haluat säästää 12 000 euroa viidessä vuodessa, paljonko se vaatii säästämistä kuukaudessa? Onko se realistinen tavoite juuri sinun talouttasi ajatellen? Mieti tarkkaan tavoite, joka on saavutettavissa, vaikka se vaatisikin hieman vaivannäköä.

Älä epäile itseäsi, vaan ala toimia. Kun taloutesi on kunnossa, voit nukkua yösi kunnolla ja nauttia lopputuloksesta.

 
By Maria, 18 Jan 2018
imageMaria

Maria har en mastergrad fra Handelshøyskolen BI. Etter studiene har hun jobber i IT- og entreprenørbransjen før hun ble freelance skribent. I dag skriver hun om teknologi og økonomi for diverse bedrifter og nettsteder.

Se flere tilbud under

Allekirjoita pankkitunnuksilla Allekirjoita myöhemmin
Sulje ikkuna