Pankkitunnukset tunnistamisen välineenä

Verkossa voi tehdä nykyään ostokset, hoitaa pankkiasiat, tilata uuden vakuutuksen ja hakea henkilökohtaista lainaa. Etäpalveluissa asiakkaiden tunnistaminen on kuitenkin erittäin tärkeää maksuvälipetosten ja identiteettivarkauksien ehkäisemiseksi.

Suomessa käsite vahva tunnistaminen on selkeästi selitetty, sillä vahvasta sähköisestä tunnistamisesta löytyy erillinen laki. Vahvan tunnistamisen välineitä ovat mm. henkilökohtaiset pankkitunnukset, mobiilivarmenne ja Väestörekisterikeskuksen HST-kortti. Nykyään myös tunnistamiseen käy monessa yhteydessä maksuväline, kuten luottokortti. Osa ihmisistä kuitenkin pelkää käyttää tunnuksiaan internetissä, eikä aivan suotta!
 

Mitä tarkoitetaan sähköisellä allekirjoituksella?

Sähköisellä allekirjoituksella tarkoitetaan pankkitunnuksilla tai mobiilitallenteella tehtyä allekirjoitusta. Se on oikeudellisesti sitova ja sen avulla voidaan tunnistaa luotettavasti ja turvallisesti sopimuksen allekirjoittajat.

Compareking tarvitsee pankkitunnuksiasi vain, kun haluat allekirjoittaa valitsemasi lainatarjouksen sähköisesti. Kuluttajan näkökulmasta kaikki asiointi on turvallisempaa ja nopeampaa, kun odotusajat putoavat päivistä minuutteihin ja tunteihin.
 

Miten CompareKing huolehtii turvallisuudestasi?

Täyttäessä lainahakemusta keräämme tarvittavia tietoja. Miksi? Tarvitsemme näitä tietoja, jotta voimme tarjota pankeille oikeaa ja tarkkaa tietoa parhaimman lainatarjouksen takaamiseksi. Yhteistyöpankkimme vaativat tiettyjä tietoja selvitettäväksi, jotta voivat antaa lainapäätöksensä mahdollisimman nopeasti ja helposti. 

Compareking käyttää standardien mukaisia teknisiä järjestelmiä ja lukuisia päällekkäisiä turvajärjestelmiä jotta pääsy henkilötietoihisi voidaan estää, sekä suojataksemme henkilötietojesi hukkumista, väärinkäyttöä ja luvatonta muuttamista vastaan. Kaikki palveluun toimittamasi henkilötiedot ovat SSL-suojattuja. Voit lukea lisää henkilön tietosuojasta nettisivuiltamme.
 

Turvallisuusvinkkejä verkko-ostoksiin

Nettiostosten maksaminen kortilla on turvallista, kunhan noudatat samaa huolellisuutta kuin muissakin raha-asioissa. Kaikki verkkokaupat eivät ole luotettavia ja siksi ennen ostosten hyväksymistä kannattaakin kiinnittää huomiota muutamaan seikkaan. Jos et tunne nettikauppaa ennestään, ota selvää verkkokaupan luotettavuudesta esimerkiksi googlettamalla ja seuraamalla arvosteluja kyseisestä nettikaupasta. Voit myös tarkistaa käyttääkö sivusto vahvaa tunnistamista. Mikäli ei, varmista kuitenkin että sivustolla on salattu yhteys. Sen näkee siitä, että selainikkunan alareunassa näkyy ehjä avain tai lukittu lukko ja että selaimen osoiterivillä on http:n asemasta https://.

Yleensä luotettavilla verkkokaupoilla on myös yhteystiedot helposti saatavilla. Voit tarkistaa tietojen oikeellisuuden ja yhtiön todellisen alkuperän. Huomioi myös mahdolliset käännösvirheet, sillä huijaussivut ovat useimmiten käännetty nopeasti ja halvalla kääntäjän kanssa. Mikäli verkkokauppa ei tarjoa oikeita yhteystietoja, mieti uskallatko tilata. Kehen voit ottaa yhteyttä, jos yhteystiedot eivät ole luotettavat ja tuotteen tai palvelun kanssa tulee ongelmia?

Lisää turvallisuusvinkkejä verkkomaksamiseen:
www.korttiturvallisuus.fi
https://www.korttiturvallisuus.fi/Verkossa/
 
By Emma, 20 Feb 2018
imageEmma

Emma opiskelee kansantaloustiedettä Helsingin yliopistossa ja vapaa-ajallaan hän kirjoittaa talousaiheisia artikkeleita yrityksien nettisivuille.

Se flere tilbud under

Allekirjoita pankkitunnuksilla Allekirjoita myöhemmin
Sulje ikkuna